Solidarność Wielkopolska - ITM Baza triumfowała po raz drugi
ITM Baza triumfowała po raz drugi
Poniedziałek 22 grudnia 2014
Fot. Mateusz Szymandera

Zwycięzcą III Turnieju w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego został zespół ITM Baza Poznańska, który w finale pokonał Poznaniaków. Brąz trafił do Solid Logistics. Halowe zmagania w rocznicę 13 grudnia przyciągnęły 8 ekip. Turniej zorganizował Region Wielkopolska NSZZ „Solidarność”.

Rywalizacja o złoto miała jednego aktora. Był nim ITM Baza Poznańska. Poznaniacy podjęli walkę, ale nie byli w stanie zatrzymać rozpędzonej lokomotywy pewnie zmierzającej po zwycięstwo w finale. ITM wygrał 3:1 i obronił tytuł wywalczony przed rokiem.

Tuż po zakończeniu meczu finałowego odbyła się ceremonia wręczenia nagród ufundowanych przez Region Wielkopolska NSZZ „Solidarność” i Wielkopolskie Muzeum Walk Niepodległościowych. Puchary, medale i nagrody dla najlepszych drużyn i zawodników wręczali przewodniczący NSZZ wielkopolskiej „S” Jarosław Lange i dyrektor Wielkopolskiego Muzeum Walk Niepodległościowych Lech Dymarski.