Solidarność Wielkopolska - Podnieśmy płacę minimalną
Podnieśmy płacę minimalną
Poniedziałek 13 czerwca 2011
Fot. bn Poznaniacy chętnie udzielali poparcia

„Solidarność” nadal zbiera podpisy pod obywatelskim projektem ustawy o podniesieniu płacy minimalnej. W ubiegłym tygodniu związkowcy z Regionu Wielkopolska zbierali podpisy przy stoliku wystawionym u zbiegu ul. Półwiejskiej i Strzeleckiej - nieopodal pomnika Starego Marycha - przechodniów witali związkowcy z H&M, Lisnera, Poczty Polskiej, Oświaty, Volkswagena.

Przypomnijmy, że projekt przewiduje stopniowe podnoszenie wysokości płacy minimalnej do poziomu 50% przeciętnego wynagrodzenia. Dzisiaj zamiast 1386 zł byłoby to 1700 zł.

Podpisy można złożyć również w Zarządzie Regionu Wielkopolska NSZZ „Solidarność” przy ul. Metalowej 7 oraz w organizacjach zakładowych „S”.

Listę można także pobrać ze strony internetowej www.placaminimalna.pl, zebrać podpisy w rodzinie, wśród przyjaciół, znajomych, sąsiadów i oddać ją w siedzibie ZR.

Ważne! Na liście oprócz imienia i nazwiska musi być pełna nazwa miejsca zamieszkania i pełen nr PESEL.

b