Solidarność Wielkopolska - Wielkie korepetycje z historii
Wielkie korepetycje z historii
Poniedziałek 11 marca 2013

12 marca br. rusza w Poznaniu II edycja projektu „Wielkie korepetycje z historii” organizowanego przez Niezależne Zrzeszenie Studentów. Potrwa do  końca kwietnia i zawita do 8 największych ośrodków akademickich w Polsce: Warszawy, Wrocławia, Gdańska, Katowic, Poznania, Lublina, Krakowa i Tarnowa.

Wielkie korepetycje z historii skierowane są do studentów oraz uczniów szkół ponadgimnazjalnych interesujących się historią, a także tych, którzy chcieliby poznać historię w inny sposób niż na lekcjach. Dotychczasowa bowiem podstawa programowa nauczania historii w szkołach ponadgimnazjalnych w niewystarczającym stopniu zwracała uwagę na czasy najnowsze.

Celem, który przed sobą stawiamy, jest ukazanie historii nie tylko jako potrzebnej, ale i ciekawej. Chcemy pogłębić rozumienie powiązań między przeszłością, teraźniejszością i przyszłością, a przez to rozbudzić budowanie tożsamości. Prelekcjom towarzyszyć będą wystawy oraz gry edukacyjne - czytamy na stronie www.nzs.org.pl/projekty/.

Korepetycje odbędą się 12 i 13 marca w auli Collegium Iuridicum Novum przy al. Niepodległości 53.

Szczegółowy program: www.solidarnosc.poznan.pl