Solidarność Wielkopolska - Zagraj na turnieju
Zagraj na turnieju
Poniedziałek 29 sierpnia 2016

Region Wielkopolska NSZZ Solidarność zaprasza na Jubileuszowy 5. Turniej Piłkarski z okazji Dnia Solidarności i Wolności, który odbędzie się w sobotę 3 września br. na boisku Młodzieżowego Ośrodka Sportowego przy ul. Gdańskiej 1 w Poznaniu. Organizatorem rozgrywek jest projekt Kibice Razem-Lech Poznań.

Zapisy będą prowadzone pod adresem mailowym: liga@wiaralecha.pl i potrwają do dnia 29 sierpnia br. Liczba miejsc jest ograniczona (przyjmiemy maksymalnie 24 ekipy). W turnieju zagrają tylko i wyłącznie drużyny, które będą miały opłacony udział.

Koszt udziału w turnieju wynosi (netto):

• 200 PLN (płatne maksymalnie do 10 sierpnia)

• 250 PLN (płatne maksymalnie do 22 sierpnia)

Zespoły będą występowały w składach: 6-osobowych (5 zawodników z pola + bramkarz). Mecze będą odbywać się na boisku pełnowymiarowym podzielonym na trzy mniejsze boiska.

Każda drużyna ma zagwarantowany udział, w zależności od liczby zgłoszonych drużyn i ustalonego systemu rozgrywek, w minimum 3 (1x12 minut) lub 4 meczach (1x10 minut). Turniej odbędzie się w godzinach 13:00 – 20:00.

Będzie to jubileuszowa, piąta edycja turnieju. W zeszłym roku uczestniczyło 12 drużyn, z których najlepszy okazał się TVP Poznań.

Patronat główny: Miasto Poznań, Młodzieżowy Ośrodek Sportowy, Stowarzyszenie Wiara Lecha, Stowarzyszenie Kibiców Lecha Poznań i Kibice Razem-Lech Poznań.

Patronat medialny: LechNews.pl, Nasz Głos Poznański, Radio Merkury

Turniej jest współfinansowany przez Miasto Poznań.